Jan 6, 2012

The Girl With The Dragon Tattoo [2011]

“Fata Cu Un Dragon Tatuat” (Vai, cum suna!) este prima carte din trilogia Millennium, a carui autor este suedezul Stieg Larsson. Din pacate, n-a apucat sa se bucure de succesul binemeritat adus de aceste carti/filme, trilogia fiind publicata abia dupa moarte lui.

Succesul cartilor i-a determinat pe suedezi sa le ecranizeze. Si uite asa, in anul 2009, la interval de cateva luni, au aparut si filmele (toate trei). Filme foarte bune, pe care le recomand! Sunt un pic mai detaliate si ceva mai violente decat varianta de la Hollywood, ce tocmai ne-a invadat cinematografele.

Daca le-ati vazut deja, varianta din 2011 o sa fie un mare “repost”, cu o Lisbeth (tipa cu dragonu’ tatuat) tare urata si un Mikael (jurnalistul/detectivul din poveste) jucat de Daniel Craig. Cu toate astea, merita!
Mai ales ca-i regizat de David Fincher (tipu’ cu Fight Club, Se7en, Zodiac, The Curious Case of Benjamin Button sau The Social Network).

Aud zvonuri ca Sony vrea si continuarea (“The Girl Who Played With Fire” si “The Girl Who Kicked the Hornets’ Nest”), iar Daniel Craig si Rooney Mara sunt deja contractati.

Un singur lucru va mai spun si va las cu trailerul.
Cartea (prima din serie), desi a fost promovata ca “The Girl With The Dragon Tattoo”, se numeste “Men Who Hate Women” sau “Män som hatar kvinnor” (in suedeza). “Barbati care urasc femeile” este un titlu mult mai bun, dar na, nu da bine. O sa va convingeti dupa ce vedeti filmul!

Vizionare placuta!

Etichete: , , , , ,
Stat Counter Creative Commons License